Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / 120.000 euro om krullenbollen te aaien?

120.000 euro om krullenbollen te aaien?
Lokaal @ Vlaams Belang

Ooit gehoord van Jessika Soors of Moad El Boudaati? Awel, dat zijn twee ‘deradicaliseringsambtenaren’ die regelmatig in het journalistieke zonnetje geplaatst worden. De keren dat Soors het op tv mocht komen uitleggen zijn niet op één hand te tellen. Over ‘Jihadibegeleider’ El Boudaati kom je dan weer overal lovende persartikels tegen. “Van schoolverlater via deradicaliseringsambtenaar tot politiek talent”, klinkt het bijvoorbeeld in Knack op 16 januari 2019. Dat de heer en dame in kwestie toevallig alle twee een linkse partijkaart hebben legt hen in de media natuurlijk geen windeieren! Soors zal voor Groen de Vlaams-Brabantse Kamerlijst trekken en El Boudaati is Sp.a-schepen in Vilvoorde. Ga met zo een deradicaliseringsambtenaren naar de oorlog! Want dat is stricto sensu natuurlijk waar we met deze linkse ambtenaren heen gaan, naar de oorlog tegen moslimfundamentalisme.

Terroristennest aan de Maas

Jullie weten ongetwijfeld dat onze gemeente behoorlijk gezegend werd met de deugden van ‘de godsdienst van de vrede’. En wel in die mate dat jandorie een links weekblad als Humo op 10 februari 2015 onze gemeente beschreef als 'terroristennest aan de Maas'. Geen verrassing voor ons natuurlijk. Wij volgen al jaren de door de ijzeren wetten van demografie en migratie almaar groeiende Islamitische gemeenschap in onze gemeente. Van Boerka’s over radicale Imams tot en met illegale gebedshuizen, we kregen er allemaal al mee te maken. Toen ook nog eens enkele moslims uit Maaseik naar Syrië vertrokken kreeg onze gemeente in 2016 van de federale overheid een impulssubsidie van €75.000 waarmee ze ook deradicaliseringsambtenaren kon aanwerven.

Subsidiejackpot

Vlaams Belang stond daar behoorlijk sceptisch tegenover. Wat dat betreft deelden we de mening van de krant De Morgen toen die op 22 januari 2016 kopte dat het deradicaliseringsbeleid weggegooid geld was. In ons lokaal magazine Straffe Kal kon u toen lezen hoe kritisch wij het lokale beleid  benaderden. Wij vonden de aanwerving van deradicaliseringsambtenaren toen al weggesmeten centen. Waarop de gemeente riposteerde dat we dit zo niet mochten zien omdat het toch niet op kosten van de gemeente was. Alsof het voor u als belastingbetaler veel verschil maakt uit welke kas de centen komen? Het is uw geld dat gebruikt wordt voor een beleid dat meer weg heeft van straathoekwerkersachtig krullenbollen aaien dan van echte stevige doortastende maatregelen. Onze partij had eerder al op basis van parlementaire vragen ontdekt dat onder het mom van een deradicaliseringsbeleid een subsidiestroom naar diverse linkse en Islamitische organisaties op gang was gekomen. Dat uitgerekend linkse politici zoals de eerder vermelde Soors en El Boudaati het konden schoppen tot deradicaliseringsambtenaar bewijst het gelijk van onze partij.

Project "preventie van radicalisering en polarisering"

Op de gemeenteraad van 25 februari 2019 stond ons lokaal deradicaliseringsbeleid op de agenda. De meerderheid stelde voor om een nieuwe ‘overeenkomst veiligheids- en samenlevingscontract’ met de federale regering goed te keuren. Concreet gaat het over het project "preventie van radicalisering en polarisering" dat op 1 maart 2016 startte en zal verlengd worden tot 2020. Daarmee beslist de nieuwe meerderheid om het pamperbeleid van de vorige meerderheid verder te zetten. Tot groot jolijt van die oude  CD&V-meerderheid worden weer €60.000 subsidies voor 2018 en nog eens €60.000 voor 2019 opgenomen.

Project doofpot

Als oppositiepartij hebben wij de meerderheid daarop gevraagd naar concrete resultaten van dat geweldige project. Al jaren wordt het volk hierover bewust in het ongewisse gelaten. Ondanks het geroemde principe van de openbaarheid van bestuur is het moeilijk om te weten te komen wat er juist gebeurd en wat de resultaten zijn. Bevoegd schepen Ait Aadi gaf daarop blijk van pertinente onkunde door wazige antwoorden, genre, ‘de sfeer is goed’ te geven. Er is jongerenwerking waarmee men jongeren zal sensibiliseren terwijl men goede contacten opbouwd met de moskee. Die terminologie, ‘jongeren’, ‘sensibiliseren’ … dan weet u het al wel zeker? Toen onze fractieleider verder begon te vragen begon Ait Aadi te bijten alsof haar leven ervan afhing. Als ze zo verder blijft doen is een consultatietje bij onze deradicaliseringsambtenaren misschien geen slecht gedacht? De burgmeester voegde er nog aan toe dat hij eigenlijk niet in het nieuws wilde komen met – bijvoorbeeld – de terugkeer van Syriëstrijders. ‘Maaseik heeft daar niets mee te maken’ zegt hij. Lees: Laat ons er over zwijgen.

Weggesmeten geld

Of de Vlaamse belastingbetaler het echt tof vindt dat zijn centen gebruikt worden om een allochtone ambtenaar spelletjes te laten spelen met moslims die wel eens zouden kunnen radicaliseren durven we betwijfelen. Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren zijn er alvast sinds dat het project loopt niet minder Islamitisch op geworden. Die goede samenwerking met de moskee die schepen Ait Aadi hoog in het vaandel voert zorgt er tot nu toe vooral voor dat de Islamitische zuil almaar meer voet aan grond krijgt. In die mate zelfs dat wat ooit bedoeld was als intercultureel ontmoetingscentrum stilaan op weg is om erkend te worden als echte moskee. Of hoe paradoxaal genoeg het plegen van aanslagen en het gaan vechten in het kalifaat er kan toe bijdragen dat de Islam de wind in de zeilen krijgt!  

Echt deradicaliseren is remigreren

Laat er geen twijfel over bestaan, de problematiek die schuil gaat achter versluierende termen zoals radicalisering komt linea reacta voort uit de immigratie. Daarmee zijn culturen ingevoerd die weinig of geen uitstaans hebben met ons. Een neveneffect van de massa-immigratie dat per definitie wezensvreemd aan Vlaanderen en Europa is, is de Islam. Ons dierbare Avondland heeft geen Islamitische wortels, en als het van ons afhangt zullen er nooit Islamitische takken aan de Europese boom groeien. Jammer genoeg bestaat het huidige beleid er niet in om de expansie van de Islam in te perken, maar net om ze te faciliteren. Wij geloven dus niet in het deradicaliseringsverhaaltje. De vlag ‘radicalisering’ dekt de lading niet, de problemen met migratie en Islam gaan dieper dan wat onze overheid denkt. Ze durven het probleem dat ze moeten aanpakken niet eens bij naam noemen en daar moeten wij dan belastingen voor betalen? Niet met ons! Willen we onze gemeenten veilig en Vlaams houden dan zouden we beter €120.000 investeren in vliegtuigtickets richting Islamitische landen.