Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / 42,74% van de -5 jarigen in onze gemeente is van buitenlandse herkomst

42,74% van de -5 jarigen in onze gemeente is van buitenlandse herkomst
Lokaal @ Vlaams Belang

De cijfers die vandaag in de media verschijnen liegen er niet om: In ons mooie Vlaamse land was in 2017 maar liefst 1 op 5 van de inwoners van buitenlandse komaf. U leest het goed, in 2017. Ondertussen zijn we in 2019 en hebben immigratie en demografie nog meer hun vernietigende werk gedaan waardoor er geen twijfel over kan bestaan dat het ondertussen nog erger is. Van alle Vlaamse steden spant onze Vlaamse hoofdstad Brussel de kroon. Maar liefst 72% van de inwoners van deze eens Vlaamse en Nederlandstalige stad heeft wortels buiten Vlaanderen. En in Brussel zelf prijkt de gemeente Sint-Joost-Ten-Node op nummer 1 met - hou u vast - 90,08% bewoners met vreemde roots.

Ook Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren veranderen, vervreemden... 

Maar ook onze gemeente deelt langzaam maar zeker in de immigratie-prijzen. De tijd dat immigratie een fenomeen was van de grote steden en dat het rurale Vlaanderen buiten schot bleef is definitief voorbij. Uiteraard gaat het hier vaak over Nederlanders en andere Europeanen, en uiteraard kun je heel vaak zeggen en schrijven dat het om ge├»ntegreerde mensen gaat die zelfs een meerwaarde kunnen betekenen. Maar, zelfs bij de huidige cijfers, zelfs met de huidige tendens is het meer dan gerechtvaardigd dat wij de vraag stellen aan wie al die nieuwkomers zich nog gaan aanpassen als de oorspronkelijke bevolking bij de kinderen in heel wat Maaseikse klasjes nu al op weg is om een minderheid te worden. Een minderheid, in eigen gemeente, in eigen land. 

Onze kinderen, onze toekomst

Want daar gaat het natuurlijk echt om: Onze kinderen, onze toekomst. Welaan beste inwoners van Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren, wat dat betreft ziet het er allesbehalve rooskleurig uit. Want in de fusiegemeente Maaseik is volgens cijfers van de Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor maar liefst 42,74% van de -5 jarigen van vreemde komaf. Dat wil zeggen dat het een kwestie van tijd, een kwestie migratie & demografie, voor we de kaap van 50% zullen overschrijden. En dan hebben we het inderdaad over de fusiegemeente Maaseik. Want in onze mooie deelgemeente Opoeteren begint pas nu de immigratie langzaam maar zeker op gang te komen. Die 42,74% is dus een gemiddelde voor de hele fusie, met andere woorden, het laat zich raden dat in Maaseik zelf er nu al klassen zijn waar de autochtone Vlaamse jongens en meisjes een minderheid vormen. Een verhaal waarover wij in 2016, lang voor deze cijfers bekend waren, al een artikel schreven in ons lokaal magazine.

U bent gewaarschuwd

Beste lezers: Wat vandaag Brussel is, morgen Antwerpen is, overmorgen Maaseik is, Neeroeteren is, Opoeteren is... Wie nu nog niet op onze partij stemt, die is medeplichtig aan de vervanging van ons volk. En denk er aan, dat mooie land van ons, daar hebben we maar 1 exemplaar van opgebouwd. Als we het verknoeien, dan hebben geen reserve-Vlaanderen meer in de kast liggen.

Lees hier het artikel in Straffe Kal#4 in 2016: