menu
Word Lid
Afscheid Jan Knippenberg

Met verslagenheid heeft afdeling Vlaams Belang Maaseik Neeroeteren Opoeteren kennis genomen van het overlijden van onze gewezen secretaris Jan Knippenberg op 09 mei jongstleden. Met hem verdwijnt een icoon van onze afdeling.

Op 9 mei overleed te Maaseik gewezen beroepsmilitair Jan Knippenberg. Jan was echter naast beroepsmilitair zijn leven lang ook een overtuigde Vlaams nationalist. Overtuiging die hij ten volle kon uitdragen vanaf zijn pensionering in 1995. Zodra hij kon vervoegde hij dan ook de rangen van het Vlaams Blok. Ons Vlaams blok.

Twee handen op één buik: Jan en de partij

Sedertdien waren Jan en de partij onafscheidelijk. Waar je ook ging langs Vlaams Blok wegen, overal kwam je Jan tegen. Geen congres, betoging of braai, of Jan was aanwezig. Hij groeide al snel uit tot een spilfiguur in onze afdelingswerking. Omwille van zijn werklust en zijn zin voor detail werd hij secretaris van de Vlaams Blok afdeling van Maaseik Neeroeteren Opoeteren. Functie die hij jaren met de grootste toewijding uitvoerde. Toen in 2004 het Vlaams Blok vervelde tot Vlaams Belang bleef Jan secretaris van onze afdeling.

Een echte militant van de goede zaak!

Jan was een militant uit de duizend. Geen taak of klus was hem te veel. Pamfletten bussen, borden zetten, artikels neerpennen voor ons lokaal magazine, verslagen schrijven en leden maken. Noem het maar op, Jan deed het allemaal. Het is maar dankzij mensen als Jan dat een partij als de onze kon overleven en groeien. Het zijn de onbaatzuchtige militanten die ons maakten. Zij die wisten dat ze meer in de partij staken dan dat ze er ooit uit terug zouden krijgen. Gelukkig kende Jan onze overwinningen. Jammer genoeg kende hij ook onze tegenslagen. Trouw is hij evenwel altijd gebleven. Nooit heeft hij opgegeven.

Dankbaar hem aan onze zijde gehad te hebben

Bij zijn 80ste verjaardag in 2019 vond Jan de tijd gekomen om het wat rustiger aan te doen. Het werk was nu aan de jonge veulens en Jan zette een stapje terug uit ons afdelingsbestuur. Lid en sympathisant van onze partij bleef hij desalniettemin. Bij wijze van afscheid schreven we er toen nog een artikel over in ons lokaal blad Straffe Kal. We waren, en we zijn, erkentelijk en dankbaar voor zijn tomeloze inzet.

We zullen hem missen!

Neen, zoals Jan maken ze ze niet meer. Wij zullen hem hard missen, maar nog veel harder verder werken voor zijn en ons ideaal!

Het ga je goed daarboven Jan!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF