menu
Word Lid
Bedankt kiezers!

Al onze kiezers willen we hierbij van harte bedanken! Vlaams Belang gaat er dankzij uw steun licht op vooruit ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen en klokt af op 14,8% van de stemmen. We halen daarmee 4 zetels. We kunnen weer 4 jaar lang blijven opkomen voor onze kiezers. Net zoals u dat van ons gewoon bent.

CD&V wordt de grootste

De grootste in onze gemeente, opgestaan uit de doden, wordt CD&V. Wij feliciteren hen van harte. Met 3 zetels winst doen ze het uitstekend. Door het nieuwe Vlaamse kiesdecreet zijn ze nu aan zet om een coalitie te vormen. Ook onze Nemesis, Johan Tollenaere, krijgt er een zetel bij. Maar die verdiende hij door als kannibaal een stukje van zijn eigen meerderheid op te peuzelen. N-VA en VOORUIT (lokaal onder schuilnaam PRO3680) zijn namelijk duidelijk de verliezers van vandaag. Ze verliezen elk 2 zetels. 3 gaan naar CD&V, 1 naar Tollenaere.

Huidige coalitie afgestraft: 3 Zetels kwijt!

De huidige coalitie wordt dus afgestraft. De schepenen van N-VA & PRO3680 (Vooruit) krijgen een flinke dreun van de kiezer. Daarmee heeft de kiezer hen wandelen gestuurd en daarmee basta. Daardoor zit Tollenaere nu met een dijk van een coalitieprobleem! Netto verliezen ze 3 zetels. De inwoners van Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren hebben dus wel degelijk in de smiezen dat de coalitie slechts uit Tollenaere en Tollenaere alleen bestaat. Het verschil in voorkeurstemmen bewijst dat. Benieuwd of PRO3680 en N-VA dat ook doorhebben? Benieuwd of ze toch niet voor de postjes weer in bed met de hoogst biedende duiken?

En nu?

CD&V is de grootste maar kan niet alleen verder. Hun lijsttrekker is bovendien niet de populairste van de gemeente. Verre van! Altijd moeilijk om je dan aanvaardbaar te maken als burgemeester. Tollenaere haalt aanzienlijk meer voorkeurstemmen. Ze moeten coalitiepartners zoeken. Bij N-VA en PRO3680 zullen ze wel postjespakkers vinden die bereid zijn om Tollenaere te laten vallen. Maar dat zou zeer onkies zijn. Dan maakt CD&V een coalitie met dé verliezers, met schepenen die werden afgestraft door de kiezer. Gaat CD&V dan met Tollenaere in zee? Dat is een optie. Een optie die vuurwerk zal geven. Negatief bedoelen we dat dan. Voor Tollenaere is het een serieuze stap terug als hij geen burgmeester meer kan zijn. We zijn dus benieuwd wat het gaat geven.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF