menu
Word Lid
Bedankt kiezers: Bijna 1 op 3 stemt Vlaams Belang!

In Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren wordt Vlaams Belang groter dan ooit. Van elke 3 personen die vandaag uw pad kruisen stemde er telkens eentje Vlaams Belang. Dat is ongelooflijk veel!

31,7%

Op 26 mei 2019 scoorde onze partij in Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren nog 24,3% voor de Kamer en 24,5% voor het Vlaams parlement en de Europese lijst. Monsterscores. Toen al. Nu doen we er weer een resem procenten bij. Met als absolute uitblinker onze Europese lijst. Maar liefst 31,7% van de inwoners stemde Vlaams Belang voor de Europese verkiezingen. Dat is 12,5% meer dan N-VA die tweede wordt met net 19%. Toch wel stemmenverlies voor N-VA hier. Onze Federale lijst deed het evenzeer schitterend en wist 30,4% van de inwoners van Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren te bekoren. Ook hier slaan we een groot gat van maar liefst 8,2% op eerste achtervolger N-VA. Maar ook voor de Vlaamse verkiezingen gaan we los over de grens van 30%. Hier kleurden 30,6% van de inwoners van Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren een bolletje achter onze partij.

De nog grotere grootste partij van de gemeente!

Het hoeft geen betoog, met zo een uitslag zijn we met vlag en wimpel weer de grootste partij van Maaseik, de grootste partij van Neeroeteren & de grootste partij van Opoeteren. Wauw! Beste inwoners, u was geweldig. Van zulk een resultaat konden wij slechts dromen. Nederigheid is hier dan ook op zijn plaats. Wij zijn jullie ongelooflijk dankbaar! Waar u ook gaat langs Maaseikse, Neeroeterse of Opoeterse wegen, overal komt u Vlaams Belangers tegen. Provinciaal wordt onze partij ook de grootste. En in geen andere gemeente stemden meer Limburgers Vlaams Belang dan hier bij ons in Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren. Men zegge het voort!

V-stem mag niet genegeerd worden

U stemde meer dan ooit Vlaams en u stemde meer dan ooit rechts. En u weet maar al te goed waarom! Vlaanderen voelt dat het de immigratie niet meer de baas kan, Vlaanderen voelt dat het niet langer het kneusje mag zijn in de Belgische constructie, Vlaanderen voelt dat het niet langer kan opdraaien voor alles. Vlaanderen staat voor de keuze, de afgrond of de vrijheid. Vlaanderen heeft gekozen om Vlaams en vrij te zijn. Of dat kan? Ja, dat kan! Met deze resultaten kunnen we dat. Met deze resultaten willen we dat. We moeten dus de komende maanden alle zeilen bijzetten om zoveel mogelijk van ons programma in welke toekomstige regeringen dan ook te doen sluipen. We moeten alle zeilen bijzetten om ons electoraal gewicht in zoveel mogelijk macht om te zetten, op welke manier dan ook.

En nu: Gemeenteraad!

Zulk een resultaten openen natuurlijk perspectieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard weten wij ook wel dat de dynamiek niet één op één hetzelfde is tussen gemeenteraadsverkiezingen en nationale verkiezingen. Maar feit, waarheid en realiteit is dat er in Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren enorm veel potentie is om ook hier een ruk naar rechts te realiseren. De ogen van de onze lokale afdelingen zijn nu dan ook gericht op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. We zullen er alles aan doen om het resultaat van nu te verzilveren. Er is in deze gemeente een V-meerderheid mogelijk. Meer dan de helft van de inwoners stemde namelijk Vlaams en rechts. U opnieuw overtuigen om te komen stemmen en Vlaams Belang te stemmen is de opdracht!

Meer dan een miljoen Vlamingen stemde Vlaams Belang

Algemeen bekeken boekte onze partij het grootste succes met haar Europese Lijst. Daar werd onze partij afgetekend de allergrootste in heel 'het Rijk'. We scoren losjes meer dan een miljoen stemmen. Voor onze andere lijsten komen we enkele duizenden stemmen tekort om de magische grens van een miljoen stemmen te doorbreken. Desalniettemin scoort onze partij schitterend over de hele lijn. In het Vlaams Parlement zijn we gedeeld met N-VA de grootste partij. We hebben namelijk alle twee 31 zetels. De N-VA verliest er 4 en wij winnen er 8. Om maar te zeggen hoe realitief de 'overwinning' van N-VA eigenlijk feitelijk is, en hoe belachelijk zij zijn die ons nu al de formatie willen doen verliezen. Het gaat nu pas gaan om de knikkers, en die horen u, de rechtse Vlaming toe!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF