menu
Word Lid
Burgemeester weigert vraag Vlaams Belang over school Opoeteren

Op de gemeenteraad van 22 januari 2024 weigerde burgemeester Tollenaere botweg om een vraag van onze fractie over de school te Opoeteren te beantwoorden.

Ook afgelopen gemeenteraad was Vlaams Belang weer de ijverigste fractie van allemaal. Niets nieuws onder de zon voor al wie aandachtig de gemeenteraden volgt. Met 7 mondelinge vragen voor de gemeenteraad, eentje voor de raad voor maatschappelijk welzijn en één voorstel tot beslissing waren we zowaar de enigste partij die extra initiatieven nam. Zonder ons is het maar een dooie boel daar! En neen, dat zult u niet weten als u slechts de traditionele media volgt want die zwijgen als vermoord over ons werk!

Keizer Tollenaere schrapt vraag van de agenda

Eigenlijk hadden we nog een vraag ingezonden. Eentje over de school in Opoeteren. We hadden namelijk vernomen dat de burgemeester die school op 23 november 2023 bezocht had. Niet iets wat hij vaak doet. Integendeel. In onze vraag hadden we dat ludiek verpakt alsof we hadden ‘het van onze spionnen’ vernomen. Wat niet lachend kan gezegd worden is de waarheid niet! Humor, weet u wel? Groot was dan ook onze verbazing toen Tollenaere botweg zei dat hij zich niet ging inlaten met die spionnen en onze vraag pardoes schrapte van de agenda. Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken.

Mag er iets niet geweten zijn?

Was het dan zo een stoute vraag? Was ze onbeleefd? Grof? In strijd met God weet welk reglement? Niets van dat alles! We wilden gewoon graag te weten komen wat de burgemeester er toe gebracht had om een bezoek te brengen aan de school. We weten namelijk dat deze nogal wat projecten op stapel heeft staan. Van toiletten renoveren tot en met het dak vernieuwen. En, u weet dat wel beste lezers, koken kost geld. Ook is het zo dat de verkeersveiligheid van de schoolomgeving te wensen overlaat. Een oud zeer en dus niet toevallig een programmapunt van onze afdeling! En niet voor niets iets waar Opoeterenaren ons nogal eens over aanspreken.  

Opoeterenaren hebben recht om te weten wat Tollenaere van plan is!

En als er dan mensen zijn die ons de vraag stellen of we weten wat de burgemeester in zijn schild voert als hij plots, met het oog op de naderende verkiezingen, een bezoek brengt aan de school van Opoeteren dan zien wij het als onze verdomde plicht om de vertolker te zijn van de man en de vrouw in de Opoeterse straat. Daarvoor zijn we toch verkozen zeker? Dat is toch onze taak zeker?

Vlaams Belang zal het hier niet bij laten!

Spreekt voor zich dat onze fractie het hier niet bij zal laten. De vraag die we indienden kwam letterlijk voort uit bekommernissen van kiezers, van inwoners, van mensen uit Opoeteren. Het is onze plicht de meerderheid te contoleren. Het is onze plicht om te vertolken wat leeft bij onze kiezers. Het is niet aan de burgemeester om te bepalen wat op de gemeenteraad aan bod mag komen en wat niet. Hij waant zich misschien almaar meer de keizer van Maaseik die hoog boven het gepeupel zweeft, maar hij is het niet! De kracht en de macht van de oppositie is agendasetting. Als men ons niet toelaat om onze vragen te stellen dan probeert men ons de mond te snoeren, dan pleegt men censuur.

Niet met ons!  

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF