menu
Word Lid
De verzonken paaltjes aan onze Bosstraat

Wereldberoemd in Vlaanderen dankzij topondernemer Willy Naessens, maar ondertussen al even lang gewoonweg stuk: De verzonken verkeerspalen aan de Bosstraat in Maaseik.

De winkelstraat van Maaseik kende ooit betere tijden. Dat weten we allemaal wel. De palen die de ingang afsluiten ook. Dat zijn exemplaren die in de bodem zakken zodat niet iedereen meer de straat kan inrijden. De meningen over het nut van die palen zijn misschien verdeeld, feit is dat ze er staan en niet meer deftig functioneren. En dit al reeds lang. En al reeds lang tot ongenoegen van menig buurtbewoner. Heel Vlaanderen weet ondertussen dat wij van die palen hebben doordat Willy Naessens er zijn Aston Martin op zondag 31 juli 2016 pardoes op parkeerde. Het kan verkeren!

Dé winkelstraat moet in orde zijn

Maar, ze functioneren dus niet meer, die dingen. Kan gebeuren natuurlijk. Alleen, ze zijn wel al heel lang stuk. De oplossing van de gemeente bestond er in om dan maar nadarhekken te plaatsen. Zie je van hier dat dat geen effect heeft. Dat wordt aan de kant geschoven en daarmee is de kous af. Het ergste is echter dat het gemeentebestuur weet dat die dingen kapot zijn. Al lang weet dat ze kapot zijn. De bevoegde schepen, één van Tollenaere’s dwergen, werd hier dan ook al over aangesproken door buurtbewoners. In de tijd dat de dieren nog spraken. Allemaal vergeefse moeite blijkbaar…

Kapotte paaltjes zijn metafoor voor toestand van de hele Bosstraat

Daarom dat onze fractie het probleem de afgelopen gemeenteraad dan maar formeel voor de betrokken schepen zijn voeten heeft geworpen. Je zit dan daar tegenover beleidsmakers die Maaseik de hemel in willen prijzen als winkelstad, maar de palen aan hun belangrijkste winkelstraat werken al jaren van geen kanten. Of hoe zoiets banaals een metafoor geworden is voor de algehele toestand van de Bosstraat. Als je ze hebt moet je ze maken. En als je een winkelstraat hebt, en je wil die promoten, dan moet je zorgen dat ze blinkt.

Op 22 april komen ze de paaltjes herstellen

Dus antwoordde de betrokken schepen op onze vraag dat de paaltjes op 22 april 2024 gingen gerepareerd worden. Komt dat even goed uit, net op de dag van de gemeenteraad. Ideaal! Kunnen we ’s avonds meteen op de raad controleren of de betrokken schepen deze keer eens wel de waarheid sprak, of dat hij weer wat uit zijn botten zat de kletsen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF