menu
Word Lid
Eerste gemeenteraad na de verkiezingen: Alleen Vlaams Belang diende vragen in.

Voor de verkiezingen is heus niet hetzelfde als na de verkiezingen. De geactualiseerde agenda van de gemeenteraad bewijst het: Vlaams Belang heeft het rijk van de vraagstellers weer voor zich alleen!

Herinner u dat we naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen schreven over hoe we plots activiteit begonnen te waarnemen van mandatarissen van andere partijen die we zelden of nooit horen? Zelfs vanuit de meerderheid werd er plots een agendapunt toegevoegd. Maar kijk nu eens, de verkiezingen zijn voorbij, en we hebben het rijk van de vraagstellers weer voor ons alleen! Op de geactualiseerde agenda van de gemeenteraad van maandag 21 oktober 2024 prijken slechts vragen van uw dienaars. De andere partijen dienden geen punten of vragen in.

Wij doen door!

Typisch! De lokale journalisten zullen weer hun best doen om onze vragen te negeren en de weinige keren dat de andere hun mond opendoen te registreren. Het is jammer genoeg altijd hetzelfde verhaaltje, en het is jammer genoeg ook zo dat het media-cordon werkt. U mag vooral niet weten welke partij de bezige bijen en de gemeenteraad levert! Wist de goegemeente dat, had de goegemeente zeker anders gekozen op 13 oktober! Waarom anders werden er op 13 oktober terug mensen beloond die 6 jaar niets, we herhalen, niets gedaan hebben? Dat kan toch alleen maar omdat de kiezer het niet weet?

Dorperkermis

Hét punt van de afgelopen gemeenteraad was de goedkeuring van de plannen van de heraanleg van het Scholtisplein te Neeroeteren. We schreven er al een uitvoerig artikel over op onze webstek op 8 oktober 2024. En dan vooral de niet zo plezante gevolgen van die herinrichting voor de populaire Dorperkermis. Het stond na het aanhoren van de burgemeester en zijn dwergen voor ons als een paal boven water dat er een loopje werd genomen met de waarheid. Volgens de burgemeester, die het punt tegen zijn zin van de provinciale overheid op de gemeenteraad ter sprake moest brengen, was alles dik in orde. Volgens zijn dwergen niet. ‘Nog niets concreets’ klonk het daar. Er zou wel nog een evaluatie volgen. Welaan, die evaluatie zou ondertussen gebeurd zijn. Dus aan ons om nu te vragen of het wel concreet in orde is. En er alzo voor te zorgen dat er druk op de ketel blijft. We hebben in het verleden al té vaak slechte afspraken gezien.

Weg met de Tollenaere-taks nu het kan!

Wat we de afgelopen zes jaar ook hebben mogen ondergaan is de Tollenaere-taks. Onze gemeente is Vlaams kampioen belastingen innen dankzij Tollenaere, VOORUIT & N-VA. Niet eens nodig want de autofinancieringsmarge is niet slecht. Contraproductief zelfs want je bezorgt onze gemeente een slecht imago en je tast de koopkracht aan waardoor mensen nog minder geneigd zijn om centen uit te geven in eigen gemeente. Naar aanloop van afgelopen verkiezingen zagen plots alle partijen het licht. De belastingdruk is hier veel te hoog. Huichelachtig natuurlijk om net voor de verkiezingen het licht te zien. Voer dus voor dé waakhonden van de democratie, Vlaams Belang natuurlijk, om de meerderheid nu te vragen de belastingen te verminderen. Als ze toch allemaal vinden dat het kan, dan moeten ze het nu ook maar doen!

Kopschoppers, Bosbeek &… ronselen

Ook over onze beroemde kopschoppers moeten we het hoogdringend in de raad eens hebben. Een burgemeester die het tuig in de krant al aan het straffen is voor de zaken onderzocht zijn? Ons niet gelaten, maar hij mag wel eens uitleggen hoe hij in Godsnaam gaat doen wat hij niet kan doen!? We zijn benieuwd of er nog veel overschiet van zijn stoere woorden van voor de verkiezingen! Ook hier een taak voor ons, de burgemeester bij de les houden! De problemen met de Bosbeek ter hoogte in Neeroeteren brengen we ook ter spraken. En ja we gaan het ook hebben over hoe bepaalde partijen volmachten ronselen in WZC De Maaspoorte. Naar het schijnt is dat een onderwerp waar de media tegenwoordig nogal tuk op is. Toch in bepaalde gevallen. Want het is een onderwerp waarvoor ze anders jaren blind gebleven zijn. Hou deze webstek in de gaten!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF