menu
Word Lid
Fietspad steenweg tussen Neeroeteren & Kinrooi.

De N757 is een gevaarlijke weg. In de volksmond kreeg ze de naam 'Neeroeterse dodenbaan'. Niet voor niets dat Vlaams Belang afdeling Maaseik Neeroeteren Opoeteren deze weg al vele jaren op de politieke agenda plaatst.

Fietsers blijven in de kou staan

De N757 is levensgevaarlijk voor automobilisten omwille van de bomen die veel te dicht op de weg staan en niet gekapt mogen worden. En als we zeggen dat deze weg gevaarlijk is voor automobilisten dan is ze dat al helemaal voor fietsers! Deze hebben op de baan namelijk geen fietspad ter beschikking die naam waardig. Als gevolg moeten ze zich op leven en dood wringen tussen de bomen en de auto's. Zeker bij slecht weer, in casu de sneeuw die er ligt op het ogenblik dat we deze tekst typen, is het al helemaal een hachelijke onderneming om met de fiets van Neeroeteren naar Kinrooi of omgekeerd te gaan.

Bomen blijven gevaarlijk

De politieke oplossing bestond er tot nu toe uit om een trajectcontrole te plaatsen over de gehele lengte van de baan. Daar waren wij indertijd maar koele minnaars van. Op 4 oktober 2019 schreven we daarover op onze webstek dat "een dikke eik ook levensgevaarlijk is voor mensen die zich wel aan de snelheid houden". Wij voelden altijd al meer voor echt infrastructurele aanpassingen. Om te beginnen met het kappen van de bomen. Ja, we weten het wel, wij hebben het ook voor bomen en natuur, maar deze exemplaren staan gewoon veel te dicht op de rijbaan. En je merkt op diverse plaatsen dat hun wortels vanonder tegen het wegdek duwen. Het is een kwestie van tijd alvorens er weer een automobilist met een boom in contact komt of voor het wegdek omhoog komt.

Vlaams Belang houdt thema op de agenda!

Wie er maar weinig heeft aan die trajectcontroles zijn dus de zwakke weggebruikers. Gelukkig zal voor hen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een vrij liggend dubbelrichtingsfietspad aanleggen tussen Kinrooi en Neeroeteren. Vermoedelijk zouden de werken starten in 2024. Dit jaar dus. Maar daarvoor moeten eerst wel de onteigeningen rond zijn. Omdat we maar weinig zien bewegen zal ons raadslid Eddy Slootmakers het thema nogmaals ter sprake brengen op de komende gemeenteraad van maandag 22 januari 2024. Dat deed hij nog op de gemeenteraad van 23 juni 2021. Kwestie van druk op de ketel te houden want het wordt echt wel hoog tijd dat de zaken gaan bewegen. Wat de echte stand van zaken is, kunt u daarna hier op de webstek lezen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF