menu
Word Lid
Gewezen volksvertegenwoordiger Mathieu Boutsen wordt lijstduwer Vlaams Belang.

Mathieu Boutsen wordt onze lijtstduwer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Enorme versterking Vlaams Belang lijst Maaseik Neeroeteren Opoeteren 

Vlaams Belang afdeling Maaseik Neeroeteren Opoeteren begint zich warm te lopen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Niet weinig fier mogen we u in dit kader aankondigen dat onze lokale lijst versterkt zal worden met de komst van gewezen volksvertegenwoordiger Mathieu Boutsen. De voormalig bankdirecteur krijgt de lijstduwersplaats. "Ik heb besloten Vlaams Belang in oktober 2024 een duwtje te geven”, aldus Boutsen daarover in een artikel in Het Nieuwsblad van 15 januari 2024.

Lokale pionier voor Vlaams Blok

Mathieu Boutsen heeft zonder twijfel grote verdiensten aan de lokale opbouw van het voormalige Vlaams Blok in onze streek. Als overtuigde Vlaming stak hij vele jaren geleden al zijn nek uit voor onze partij. En dat in omstandigheden die vele male moeilijker waren dan vandaag. De lokale afdeling van Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren kon in die vroege jaren steeds rekenen op de steun van Boutsen. Dat het Vlaams Blok hier ooit de wind in de zeilen kreeg is mee de verdienste van Mathieu Boutsen.

Indrukwekkende loopbaan

Beroepshalve was Boutsen jaren tewerkgesteld in het bankwezen. Hij schopte het tot bankdirecteur van de vroegere kredietbank te Genk en later in Eisden. Zijn resultaten binnen de partij zijn er niet minder om. Bij de Vlaamse verkiezingen van 13 juni 1999 werd Boutsen rechtstreeks verkozen voor het Vlaams Blok. Hij werd de eerste Vlaams volksvertegenwoordiger voor de partij voor onze regio. In daaropvolgende verkiezingen van 13 juni 2004 werd de populaire Boutsen met twee vingers in de neus opnieuw verkozen tot volksvertegenwoordiger. De vele stemmen die hij persoonlijk aanbracht bewijzen de waardering van de kiezer voor zijn lokale inzet. Dat hij nu opnieuw actief op het politieke voorplan wil gaan staan is geen duwtje maar een hele duw in de rug voor onze lokale werking!

Tevreden afdelingsbestuur

Afdelingsvoorzitter Leo Pieters is een tevreden man. "Aan politiek doorzicht en kunde ontbreekt het Mathieu Boutsen niet. In het verleden bewees hij al meer dan genoeg uit het goede hout gesneden te zijn. Zijn steun verwelkomen we dan ook met open armen in onze afdeling". De motivatie is ook niet minder bij Boutsen. Het is duidelijk dat hij meer dan een steen in de rivier wil verleggen om Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren anders en beter te besturen. In een door hoge belastingen geteisterde gemeente zal zijn financiële expertise meer dan van pas komen.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF