menu
Word Lid
Ilegalen?

Een klein bericht op de internetpagina van Limburgs bekendste krant was het maar waard. Voorafgegaan door een boodschap op de blog van de lokale politie: Op 13 mei 2024 werd er in onze gemeente een ‘verwarde man’ opgepakt.

Het was aan de Neeroeterenstraat dat op 13 mei 2024 omstreeks 8 uur een ‘verwarde man’ werd gesignaleerd door alerte buurtbewoners. Er werden politieagenten ter plaatste gestuurd die de man waarvan sprake aantroffen. Ze stelden vast dat hij niet in het bezit was van de nodige papieren. Hij was met andere woorden illegaal en pleegde dus een inbreuk op de vreemdelingenwetgeving. Getrouw de regels maakten de agenten de man over aan DVZ, ofte Dienst Vreemdelingen zaken.

Waardeloos bevel het land te verlaten

Dienst Vreemdelingenzaken leverde daarop een bevel af om het grondgebied te verlaten. Dat is eigenlijk de standaardprocedure bij zulk een zaken. Wat er echt met de man gebeurde nadien? Dat moeten we zeker eens uitzoeken op een volgende politieraad want de kans is groot dat hij het bevel naast zich neerlegde en in de vrije natuur verdween. Trouwens, van verwarde mannen gesproken, doet ons natuurlijk denken aan al die radicale islamieten die men in onze media wel eens als dusdanig durft te omschrijven. Niet dat we die link hier willen leggen, maar we geven het toch maar mee want het past nu eenmaal netjes in de politiek correcte versluierende beeldspraak van deze onzalige tijden waarin wij leven moeten.

Nog geen groot probleem

Uiteraard past het niet om de zaken te overdrijven. Je struikelt hier nog niet over mensen zonder de papieren. Dat is iets wat jammer genoeg aan de orde van de dag is in onze grote steden zoals Antwerpen en Brussel. Desalniettemin is wegkijken geen optie. Dat is iets voor onze politiek correcte vrienden. Zij zullen hun schouders ophalen bij dit nieuwsfeit. Als u echter morgen in pakweg Neeroeteren een stom banaal ongeluk met de wagen krijgt met iemand zonder papieren, wedden dat u dan niet meer zal wegkijken? U zal dan namelijk alras merken dat mensen zonder papieren ook letterlijk mensen zonder verzekeringspapieren zijn.

Geen illegaliteit dulden!

En dat brengt ons bij de kern van ons betoog: Wij mogen hier in Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren geen illegaliteit dulden. Enerzijds omdat we er alles aan moeten doen om te vermijden dat we hier Brusselse of Antwerpse toestanden krijgen. Anderzijds omdat het onze taak is om u te beschermen. Een illegaal is per definitie iemand die een crimineel feit pleegt. Daarmee bedoelen we nog niet meteen dat hij of zij u zal beroven, wel dat hij of zij onwettelijk ons land is binnengedrongen en daarmee alleen al de wet met voeten heeft getreden. En laat u niets wijsmaken, iedereen weet dat je niet zomaar bij iemand binnen mag dringen. Illegalen weten zeer goed dat ze hier illegaal zijn. We moeten daar geen medelijden mee hebben. En als u morgen iets voor krijgt met iemand zonder papieren, dan bent u altijd de pineut. En dat kan niet de bedoeling zijn!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF