menu
Word Lid
Kinrooiersteenweg deel 2

In een voorgaand artikel kon u al lezen dat Vlaams Belang niet stil heeft gezeten in het debat rond de Kinrooiersteenweg. We maakten toen kenbaar dat onze partij een koele minnaar is van de aangekondigde trajectcontrole en dat we meer voelen voor infrastructurele aanpassingen. Op het scheiden van rijbaan en fietspad na, werden we toen jammer genoeg niet gevolgd door de meerderheid. Deze voelt meer voor louter repressieve maatregelen, maatregelen die - dat moet natuurlijk ook gezegd - geld opbrengen. Het zij zo.

We schreven toen ook dat het een dossier was dat we zeker en vast bleven opvolgen. Daarom dat onze fractie de Kinrooiersteenweg op 21 oktober 2019 opnieuw op de agenda van de gemeenteraad plaatste. Lees hier de tussenkomst van ons gemeenteraadslid Pierre Hendrikx.

De meerderheid wist naar aanleiding van de vragen van Pierre te vertellen dat de studie ondertussen gemaakt is voor trajectcontrole op de Kinrooiersteenweg (N757). De locatie is ook al bepaald, namelijk van kilometerpaal 1,3 tot 4,7. Dit is een traject zonder zijwegen. Het Vlaams Agentschap wegen & verkeer zal zich bezig houden met de uitwerking van de plannen. Of die dikke eiken hierdoor plots minder hard gaan aankomen? Of de fietsers hierdoor veiliger van Neeroeteren naar Kinrooi kunnen? We durven het betwijfelen. Het enige wat we dus wel zeker weten, dat is dat de overheid er niet armer van zal worden.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF