menu
Word Lid
Koop lokaal in Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren

Nu stilaan de handelsactiviteiten terug op gang komen herhalen we met heel veel plezier de oproep die we lanceerden tijdens de afgelopen gemeenteraad om lokaal te kopen. Onze handelaars hebben het niet onder de markt in deze moeilijke corona-tijden en kunnen daarom uw steun maar al te goed gebruiken. Door de gesloten deuren hebben velen onder hen zware veliezen moeten incasseren. En nu, met de maatregelen die genomen moeten worden, is het evenmin makkelijk om de omzet op peil te houden. Wij weten dat, wij begrijpen dat, en wij kunnen alleen maar hopen dat u uw zuurverdiende centen liever in Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren uitgeeft dan dat u ze via het wereldwijde web elders in 'Verweggistan' doet belanden.

Niet alleen vandaag!

Uiteraard spreekt het voor zich dat wij als nationalitische partij graag hebben dat onze mensen onze handelaars steunen. Als wij dat al niet meer zouden willen, wie dan wel? Alleen is dat voor onze partij, integenstelling tot onze concullega's, iets wat niet slechts van tel is in deze corona-tijden, maar iets dat altijd gemeengoed zou moeten zijn. Lokale ondernemers zijn belangrijk voor ons sociale weefsel. Denk de handelszaken maar eens weg uit onze woonkernen en u weet meteen wat wij bedoelen. Zowel voor wat betreft de leefbaarheid, de gemeentelijke inkomsten en de werkgelegenheid. Laat ons daarom niet blind zijn voor de dieper liggende problematiek. Wij weten maar al te goed dat vele inwoners van onze gemeenten node de grens over gaan om hun inkopen te doen. Uw winkelkarretje is voor hetzelfde geld gewoonweg veel voller in Nederland en Duitsland dan in Vlaanderen! En wij begrijpen maar al te goed dat voor veel mensen iedere euro telt. Wij weten ook dat het voor onze handelszaken, gelegen in een grensgemeente, moeilijk is om te concurreren met zaken die net over de grens liggen omdat in dit apenland onze handelaars fiscaal gewurgd worden. We hebben het al vaker geschreven en we schrijven het graag nog eens: Wij leven in een belastingsparadijs. Een paradijs voor mensen die graag belastingen betalen.

Geloof de valse profeten niet

Als u vandaag dus met veel spreekwoordelijke 'tam-tam' de traditionele partijen onze gouden oude oproep om lokaal te kopen hoort nabrullen, vergeet dan niet dat zij allen al vele jaren lang verantwoordelijk zijn voor de hoge belastingdruk hier. Vergeet dan niet dat zij allen al vele jaren onze eigen economie opofferen op het altaar van de niets-ontziende globalisering. Nooit hebben zij ook maar één vinger uitgestoken om de dieper liggende oorzaken van deze malaise aan te pakken. Nooit hebben zij ook maar willen anders denken dan neo-liberaal. En wat onze lokale bestuurders betreft? Stuk voor stuk maken ze deel uit van de huidige machtspartijen. Partijen die het in dit land voor het zeggen hebben, en deze zaken anders zouden moeten aanpakken. Als zij dus oproepen om lokaal te kopen, en zeker als een VLD'er zoals onze burgemeester dat doet, vergeet dan niet om hem onder zijn neus te wrijven dat we onze zwakke positie in deze geglobaliseerde wereld ook aan zijn partij te danken hebben! 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF