menu
Word Lid
Leugens over Vlaams Belang

Het gaat er hevig aan toe in de kiesstrijd. Dat mag, want er staat veel op het spel. Niet in het minst mijn en uw toekomst. Dat onze tegenstanders daarbij al eens kort door de bocht gaan hadden we op voorhand kunnen voorspellen. Het wordt echter smeriger als we gevreesd hadden…

Het is woensdag 15 mei, vroeg in de ochtend. Ondergetekende verslikt zich in zijn koffie wanneer hij de webstek van Het Laatste Nieuws consulteert. In koeienletters staat er gedrukt dat ‘Oud Vlaams Belanger Hugo Coveliers naar de rechter stapt om zijn pensioenbonus te behouden’. Uiteraard perfect legaal, en uiteraard nuttig en nodig dat de goegemeente daarvan op de hoogte wordt gebracht. Maar Hugo Coveliers Vlaams Belanger? Dat was zelfs voor mij nieuws! Het verhaal wordt natuurlijk gretig overgenomen door de naar Wallonië geëmigreerde voorman van de communistische partij, Raoul Hedebouw. Eigen zakken eerst twittert hij.

Coveliers Vlaams Belanger?

De waarheid is dat Coveliers, ere wie ere toekomt, ooit het cordon heeft gebroken. Als volbloed liberaal een logische stap. Vlaams Belanger is Coveliers echter nooit geweest. Pers, communisten en andere tegenstanders zuigen dat ter plaatste uit hun duim met maar één doel: Ons te beschadigen. Veel achteloze burgers lezen dat, en maken exact de conclusie die de pers wil dat ze maken: Wij Vlaams Belangers zijn dezelfde als al die anderen. Een interventie van ons partijbestuur om de leugens recht te zetten leidde er toe dat de titel lichtjes aangepast werd maar toch nog altijd refereerde naar onze partij.

Met de twee voeten ‘vooruit’

Op 8 mei moeten we niet alleen stilstaan bij het einde van de tweede wereldoorlog. Ter linkerzijde wil men deze symbolische dag ook gewoon keihard misgebruiken om ons aan te vallen. Vooral bij VOORUIT, beter bekend als socialisten die niet willen dat u weet dat ze eigenlijk SP zijn, gaan ze uitgerekend op deze dag vol in de aanval tegen onze partij. Met twee voeten ‘vooruit’ verspreiden ze folders waar onder andere in staat dat we tegen het verhogen van het minimumloon zouden zijn. Natuurlijk volgt de ‘beweging’ de partij. ABVV doet maar wat graag mee aan de verspreiding van de leugen dat wij tegen een minimumloon zouden zijn. Terwijl wij eigenlijk gewoon de enige partij zijn die stemden met het oog op de bescherming van ons eigen minimumloon. Welke gek wil immers dat er morgen een ‘Europees’ minimumloon komt? Eentje waarover een commissaris van, pakweg, Bulgarije gaat en niet onze eigen regering? Wij niet! Wij vinden dat we dat in eigen handen moeten houden, daar gaat het over! 

Vrouwen als broedmachines

Vlaams minister Rutten (Open Vld) verspreidde op twitter de leuke aankondiging dat voor onze partij vrouwen broedmachines zijn. Groen voorzitter Vaneeckhout bakt het nog bruiner door te zeggen dat voor Vlaams Belang vrouwen ‘broedkippen van de natie zijn’. De Standaard, ooit een Vlaams krant, publiceert op maandag 13 mei het geweldige verhaal dat wij vrouwen ‘pushen’ om kinderen te krijgen. Timmie van Diepen, journalist bij Het belang van Limburg, gaat ’s avonds door op het thema en zegt dat ‘met vrouwenrechten het baren van kinderen niets te maken heeft’. Het gaat allemaal over de omvolking weet hij. Nouja, hij weet niet veel. Hij weet eigenlijk niets. En een echte ‘journalist’ kun je die knaap ook bezwaarlijk noemen. Hij heeft eigenhandig een flinke linkse en belgicistische ruk aan de koers van de krant gegeven. Zijn haat tegen ons is alomtegenwoordig. En dus wil hij dat u denkt dat wij vrouwen terug aan de haard gaan zetten en ze alleen nog gebruiken om kinderen te baren. Niets van natuurlijk! Als hij zijn lezers er maar van kan afhouden Vlaams Belang te stemmen is alles goed voor Van Diepen.

Communisten van PvdA zijn het ergst

Diezelfde woensdag valt ons oog op een andere leugen. Deze keer van de communisten van PVDA. Op 30 april laat Kim De witte weten dat Vlaams Belang wegvluchtte van het debat over de afschaffing van de riante vertrekpremies. Wat juist de inhoud was van het debat komen we niet te weten, maar wat we wel weten was dat onze vertegenwoordigster, Barbara Pas, een andere vergadering volgde en dus niet eens aanwezig was. Ze kon dus niet eens wegvluchten. En tegen stemde ze ook nooit. Integendeel, ze heeft altijd consequent stelling genomen in dit verhaal. De communisten maken er een sport van om de sociale media te bestoken met prenten waaruit moet blijken dat wij een partij van de rijken zijn. Totaal uit de context gerukt leugens. Maar wel van het soort die vlot de ronde doen en via algoritmes vlot onze kiezers bereiken. Exact wat ze op het oog hebben natuurlijk!

De andere kant: Socialisten die gepakt worden

In schril contrast met hoe men ons gedurig de mantel probeert uit te vegen staan de echte wanpraktijken van de andere partijen. We schrijven vrijdag 17 mei 2024. Je moet al een aandachtige lezer zijn, maar diverse Vlaamse kranten berichten op hun webstek over Tony Coonen. Deze ex-topman van De Voorzorg moet wegens corruptie voor de correctionele raadkamer verschijnen. Dat is eigenlijk groot nieuws. De kranten schreeuwen het niet van de daken maar Coonen is echt wel een zwaargewicht in de Sp.a (Vooruit voor de vrienden)! Dat schrijven de kranten iet. Het gaat er zelfs over een ‘ex’. Maar die ex is verdorie wel gewezen burgemeester van Hasselt en dochter van huidig Vooruit-kandidaat Willy Claes. Coonen hoorde altijd al tot de machtige clan van de, veroordeelde, Claes. Op Vlaanderens grootste nieuwssite, hln, vind je het nieuws zelf slechts als je echt naar gaat zoeken. Vergelijk dat eens met hoe het verhaal van Coveliers wereldkundig gemaakt werd en je weet dat de pers de jacht op onze partij heeft ingezet.

Daarom www.leugensoverlvlaamsbelang.be

Dat onze tegenstanders ons proberen te raken kan geen kwaad. Dat ze het spelletje hard willen spelen? Ze doen maar. Dat ze vooral ons viseren? Geen probleem mee! Het bewijst alleen maar dat deze verkiezingen over ons, en over ons alleen gaan. Waarvoor dank. Dat ze daarbij kort door de bocht gaan? Tja. Dat kan. Maar dat ze daarbij grandioze leugens verkondigen? Dat moeten we weerleggen. Dat de pers echter dit spel meespeelt? Dat is een kleine ramp voor onze partij. We moeten daar eerlijk in zijn. Eigenlijk staan we als partij daarin met de handen achter op onze rug gebonden. We krijgen immers geen eerlijke kans op repliek in de media. Wat zeggen we! Als VOORUIT affiches mag publiceren in de krant om ons te belasteren kunnen we daar letterlijk niets tegen ondernemen want de populaire kranten weigeren al jaren advertenties van Vlaams Belang. Het speelveld is nog altijd niet gelijk, daarom dat we een webstek lanceren waarop we zullen proberen weerwoord te geven.

Als u dus nog eens ergens door een onverlaat wordt geconfronteerd met een waanzinnige uitlating over onze partij, wijs hem of haar dan op www.leugensoverlvaamsbelang.be !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF