Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Minder meldingen van drugsafval is problematisch!

Minder meldingen van drugsafval is problematisch!
Provinciaal @ Vlaams Belang


Het aantal gevonden drugslabo’s benadert de recordcijfers van vorig jaar. Het aantal dumpingen van drugsafval is een zorgwekkende tendens in Limburg.

Hoewel het aantal opgedoekte drugslabo’s tot een maand geleden leek af te nemen, werden de cijfers de voorbije weken opgekrikt met vier positieve huiszoekingen in Lommel, Kinrooi, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Vier verschillende gemeenten, allemaal tegen de Nederlandse grens.

In de grensstreek met Nederland werden al honderden vaten met gedumpt chemisch afval gevonden. Telkens kon daaraan een illegaal druglaboratorium worden verbonden. In 2016 werden niet minder dan 46 professionele installaties opgedoekt. Waar drugfabrikanten zo actief zijn, circuleren ook dealers en is er zonder twijfel een ruime afzetmarkt.

het lakse justitiebeleid is dit land een belangrijke draaischijf voor de drugwereld geworden, zowel voor de in- en doorvoer van cocaïne en heroïne als voor de productie van synthetische drugs. Nergens in Europa zijn de illegale drugs zo goedkoop als in België. Drughandel is bovendien een belangrijke financieringsbron van de georganiseerde misdaad en van terreurgroepen.

De visie van het Vlaams Belang.

Het is duidelijk dat in de eerste plaats de strafwetgeving moet gewijzigd worden. Op het dealen van drugs moeten zwaardere, sterk ontradende celstraffen komen, zodat de strafrechter, zeker bij recidive, de handelaars langdurig achter de tralies kan draaien. Hun criminele opdrachtgevers moeten tot 20 jaar en desnoods voorgoed uit de samenleving verbannen kunnen worden. Productie en teelt moeten bedacht worden met de zwaarst mogelijke straffen en met de automatische inbeslagname van alle eigendommen van de bendeleden.

Niet alleen de dealer moet aangepakt worden, maar ook de koper. Druggebruikers en -verslaafden dienen voor het Vlaams Belang in de eerste plaats behandeld te worden. De ‘kleine gebruiker’ is voor het Vlaams Belang geen crimineel die achter de tralies moet. Maar we moeten druggebruik in elk geval ontmoedigen. Daarom moet het aanbod op het vlak van ontwenningstherapie dringend omhoog. Uiteraard is vrijwillige therapie in veel omstandigheden de beste oplossing, maar bij hardnekkige verslaving moet gedwongen opname mogelijk zijn.