menu
Word Lid
Toch niet in orde op 22 april ...

Maandag 22 april 2024. Dan zou een aannemer de verzonken paaltjes aan de Bosstraat komen maken. Dat was toch wat de vierde schepen ons probeerde op de mouw te spelden op de gemeenteraad van 25 maart 2024.

We schreven op onze webstek op 22 april 2024 dat we de verantwoordelijke politicus achter zijn veren gingen zitten op de gemeenteraad van die avond over de verzonken paaltjes aan de Bosstraat. Die zijn reeds lang stuk, en dat zorgt bij buurtbewoners toch wel voor wat ongemak. Niet in het minst omdat de verantwoordelijke schepen aan die mensen al heel lang aan het zeggen is dat alles in orde gaat komen. Quod non!

Op de gemeenteraad ermee dan maar!

Gemeenteraden zijn leuk omdat alles er officieel genotuleerd wordt. Als wij als oppositiepartij onderwerpen ter sprake brengen dan hebben we meteen de aandacht van alle betrokken politici. Het wordt allemaal zoveel tastbaarder dan een vrijblijvend gesprek tussen inwoners en schepenen. Je ziet ook effectief dingen bewegen als wij het vragen. Als dan natuurlijk een schepen op 25 maart 2024 stellig komt beweren op onze vragen dat alles gemaakt wordt op 22 april 2024 gaan we dat natuurlijk vervolgens controleren op de eerstvolgende gemeenteraad. Exact wat we natuurlijk gedaan hebben op de gemeenteraad van 22 april. Behoorlijk triestig als je dan als schepen moet toegeven aan, uitgerekend Vlaams Belang, dat het toch niet in orde is.

Kan eens gebeuren natuurlijk, maar niet de hele tijd!

Dat we onze tijd moeten steken in verzonken paaltjes aan de Bosstraat? Kan toch gebeuren dat een aannemer wat later is dan gezegd? Ja, dat kan! En toch dienen we jammer genoeg aandacht te hebben voor deze paaltjes want, zoals we al schreven, waren deze de perfecte metafoor geworden voor de toestand waar onze gemeente in aan het verzeilen is. Een toestand waar de meerderheid een steeds kleiner wordende groep inwoners kan wijsmaken dat alles roze geur en maneschijn is. Een toestand waarbij een bepaalde schepen keer op keer met de meest frappantste leugens op de proppen komt om te zeggen dat hij god weet wat allemaal gedaan heeft. Terwijl al veel te vaak gebleken is dat het toch net niet zo is.

Promoveer hem tot hofnar!

Het leek ons al straf dat je van een aannemer, tussen het binnenkrijgen van onze vraag op woensdag 20 maart 2024 en de uiteindelijke gemeenteraad op maandag 25 maart 2024, de harde garantie zou krijgen dat die alles wat de afgelopen jaren niet gebeurd is plots de dag van de gemeenteraad van 22 april 2024 in orde zou maken. Het zou kunnen, maar de schepen kennende is dat net te veel van het goede om te geloven! Als wie hier al ’s mans leugens van de laatste jaren zouden op lijsten… Eigenlijk zouden ze die vierde schepen beter zijn huidige bevoegdheden afnemen en de rest van de legislatuur promoveren tot schepen van vermakelijkheden. Letterlijk dan. Als soort van hofnar die de gemeenteraad om de zoveel tijd met zijn grappen en grollen mag komen opfleuren.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF