menu
Word Lid
Vlaams Belang deelt soep uit voor het goede doel in Maaseik.

Vlaams Belang afdeling Maaseik Neeroeteren Opoeteren deelde tijdens de woensdagmarkt in Maaseik soep uit in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”, klinkt het bij de partij. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning terwijl de wachttijd oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.”

Met een warme kop soep vroeg het Vlaams Belang Maaseik Neeroeteren Opoeteren vandaag aandacht voor het goede doel. Wie wil kon ook een vrijblijvende donatie doen die integraal naar IsBroodnodig gaat. “Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt afdelingsvoorzitter Leo Pieters “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.”

“Ook hier in Maaseik Neeroeteren en Opoeteren zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

De partij wil ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk”, zegt Leo Pieters. Om maar helemaal te zwijgen van het bouwen van een eigen huis. Dat laatste is voor veel jonge Vlaamse gezinnen een verre droom geworden. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare woningen toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. "Ook hier in Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou”, voegt bestuurslid Frank Paumen toe. Veel Vlamingen vallen bovendien ook nog eens uit de boot doordat dit land OCMW van de wereld blijft spelen waardoor veel sociale woningen terechtkomen bij nieuwkomers terwijl de autochtone bevolking moet aanschuiven.

Onze voorstellen.

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan voor sociale woningbouw, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang tot vreemdelingen beperken. Al sedert vele legislaturen is onze fractie in de gemeenteraad begaan met dit thema. Vaak als enige partij. Nog nooit hebben wij andere partijen horen vragen of ook onze gemeente laat controleren of sociale huurderes geen eigendom hebben in hun respectievelijke landen van herkomst of hoe het zit met aantal jonge Vlaamse gezinnen dat nog kan bouwen in Maaseik, Neeroeteren of Opoeteren. Om dit onder de aandacht te brengen kunt u slechts rekenen op Vlaams Belang.  

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF