menu
Word Lid
Vlaams Belang voert actie tegen nieuw asielcentrum in Zutendaal

Het Vlaams Belang liet op woensdag 26 juni 2024 een klaar en duidelijk protest horen tegen de komst van een asielcentrum in het vroegere hotel ‘Apollo’ te Zutendaal. Fedasil wil er 60 asielzoekers opvangen. “Weer een asielcentrum waar geen enkel draagvlak voor bestaat”, zegt Annick Ponthier (federaal parlementslid). “Met het huidige lakse opengrenzenbeleid zullen er nooit voldoende opvangplaatsen zijn. Het is de instroom die dringend moet worden aangepakt.”

Het asielcentrum maakt deel uit van een groter federaal plan om overal in Vlaanderen nieuwe opvangplaatsen te creëren. “Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) heeft werkelijk overal al plaatsen gezocht, tot in jeugddomeinen en ziekenhuizen toe. Vandaag is het een voormalig hotel”, aldus Ponthier. “Het draagvlak bij de bevolking is volledig weg. Bevraging na bevraging toont aan dat migratie het belangrijkste thema is voor de meeste Vlamingen. Het is geen toeval dat ze dit pas bekend maakt na de verkiezingen.”

“Geen toeval dat dit pas na de verkiezingen van 9 juni bekend gemaakt werd“

“De kostprijs voor de asielopvang loopt de spuigaten uit”, gaat Ponthier verder. “Deze bedraagt momenteel maar liefst 1,1 miljard euro. Daarnaast stellen we vast dat meer dan 56,5 procent van alle asielaanvragen geweigerd worden. Meer dan de helft van de asielzoekers die hun weg naar dit land vinden, zijn in feite dus asielbedriegers. Logisch dat het draagvlak bij de bevolking volledig weg is.”

“Weer een nieuw asielcentrum neerpoten, zoals hier in Zutendaal gebeurt, is volslagen nutteloos zolang men de ogen sluit voor de kern van het probleem”, besluit Ponthier. “Er zijn niet te weinig opvangplaatsen maar te veel asielzoekers. De onhoudbare instroom moet drastisch verminderd en illegalen moeten eindelijk effectief teruggestuurd worden."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF