menu
Word Lid
Vlaams Belang wint 4% met provincieraadslijst in Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren

Het heeft niet de aandacht gekregen die het verdiende, maar onze provinciale lijst scoort in Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren! We gaan er maar liefst 4% op vooruit. Wat maakt dat 21,8% van de inwoners van Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren die zijn gaan stemmen hun vertrouwen schonken aan Vlaanderens enigste vrijheidspartij! Dank u kiezers! 

Dankzij de stemmen van de populaire Jo Brouns is CD&V de primus en dat erkennen we. Onze felicitaties voor Brouns en de zijnen. Vlaams Belangers moeten echter zeker niet onderdoen voor CD&V. Onze partij wordt met vlag en wimpel tweede grootste. Met mooie persoonlijke scores voor de twee kandidaten van onze afdeling. Dat de CD&V provincieraadslijst enkele procentpunten minder haalt wijst op wat we aan het stemhokje ook al te horen kregen: Er zijn mensen die tactisch CD&V stemden voor de gemeenteraadsverkiezingen, tégen Tollenaere, en met hun hart stemden voor de provincieraadsverkiezingen, voor ons. Iets waar de lokale CD&V zich bewust van mag zijn. Heel bewust!

Paarse partijen krijgen slaag

Ook hier bij de verliezers VOORUIT, N-VA, Groen! & vooral VLD. Die partij wordt hier gewoon van de kaart geveegd. En zo hoort het ook natuurlijk. Ze verdienen dat. Het was dus geen slechte zet van Tollenaere om de kiezers bij de neus te nemen en onder een andere naam op te komen. Het loonde. We hadden liever gehad dat alle kiezers de trucen van de traditionele partijen doorhadden, maar het heeft niet mogen zijn. Als lawaaimakers als gewezen Vlaams minister en huidig burgemeester Marino Keulen dus des morgens op Radio 2 Limburg luid van de daken roepen dat het liberalisme springlevend is, neem dat dan maar met een korreltje zout. Slechts daar waar ze de kiezer kunnen wijsmaken dat ze een lokaal project zijn, liefst met een versluierende lijst, daar kunnen ze overleven.

Over het afschaffen van de opkomstplicht krijgt u van ons binnenkort nog een analyse. Want ook hier valt het een en ander over te vertellen (Geen zorgen, Vlaams Belang was, is en blijft voorstander van echte democratie).

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF