menu
Word Lid
Windhaan tegen windmolens

Als ze niet bij de burgemeester mogen komen, dan zullen ze wel bij u komen: Windmolens. Dankzij het dwaze energiebeleid van de partij van die burgemeester kunnen we er straks namelijk niet meer zonder. Tollenaere’s oppositie hiertegen is dan ook zo hypocriet als het maar zijn kan!

De inkt van het laatste nummer van ons lokaal magazine Straffe Kal is nog niet droog of het is blijkbaar al raak. Want als we Het belang van Limburg van 15 april 2024 mogen geloven worden er verschillende locaties in onze gemeente onderzocht waar er windmolens zouden kunnen komen. Net zoals we voorspelden in ons magazine! We schreven daar immers dat als de windmolens niet op de locatie komen waar het de VLD even niet goed uitkomt, ze in de toekomst wel elders in onze gemeente zullen gebouwd worden. En als we VRT nieuws mogen geloven dan zijn die plannen best wel al concreet.

Logisch gevolg ‘groen’ beleid van regeringspartijen

We kunnen er ook niets aan doen, maar een glazen bol hadden we daar niet voor nodig. Want dat ze het land vol windmolens gaan moeten zetten is natuurlijk de consequentie van de gefaalde energiepolitiek van die geweldige regeringspartijen. Dat er dus nog windmolens gaan komen in onze fusie laat zich raden! En dat als VLD ze op één locatie kan tegenhouden, omdat er leden van hun partij door geraakt worden, het nogal wiedes dat ze op andere locaties in onze gemeente gaan komen. En of ze zullen komen! Onder aanvoering van Tollaere is deze gemeente namelijk met haar twee voeten voluit in het klimaat verhaal gesprongen. Met het ondertekenen van het burgemeestersconvenant heeft Tollaere waanzinnige en onhaalbare klimaatdoelstellingen onderschreven. Doelstellingen waarvoor wij nog een prijs zullen betalen. Letterlijk dan.

Tollenaere maakt er liever een persshow van

Het stoot ons ook tegen de borst dat de burgemeester het weer belangrijker vindt om hier mee in de pers uit te pakken dan het ter sprake te brengen op de gemeenteraad. Daar blijft het namelijk ‘windstil’ blijft. Dat we er over in de krant moeten lezen is an sich niet erg, maar dat er dan weer geen punt van gemaakt wordt op de raad is wraakroepend! Waarvoor anders dient die gemeenteraad eigenlijk?

Dan plaatsen we het maar zelf op de agenda!

Daarom brengen we het onderwerp dan maar zelf ter sprake op de gemeenteraad van maandag 22 april 2024! Als inwoner van Maaseik, Neeroeteren of Opoeteren hebt u immers recht op meer gedegen informatie van gazettenpraat van een burgemeester met een profileringsprobleem. Alleen door het onderwerp ter bespreking voor te leggen op officiële beleidsorganen van de gemeente kunnen we onze windhaan tot echte beleidsdaden ter zake bewegen. Trapt u ondertussen vooral niet in zijn grote show.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF