menu
Word Lid
DAB+ maakt werk van volledige dekking

Op de gemeenteraad van maandag 25 februari had ons gemeenteraadslid Eddy Slootmakers gevraagd of het gemeentebestuur op de hoogte was van het feit dat onze gemeente geen DAB+ dekking zou krijgen. Althans, dat was wat we leerden uit een infografiek die in de Vlaamse krant De Standaard was verschenen op 26 januari 2019. Gelukkig toonde het gemeentebestuur zich welwillend ten aanzien van onze vragen. Als antwoord gaven ze aan dat er navraag gedaan zou worden hoe de vork nu juist in de steel zat. Op 17 maart 2019 schreven we daarover hier al eens een stukje. Omdat zo een vragen natuurlijk moeten opgevolgd worden diende Eddy Slootmakers op 29 april 2019 op de gemeenteraad een vraag naar een stand van zaken in. 

De burgemeester antwoorde hierop dat ze inderdaad een ander hebben nagetrokken waaruit blijkt dat er aan de toren van de politie van Maaseik werken worden uitegevoerd om DAB+ mogelijk te maken. Dit zou inhouden dat de openbare klassieke zenders bereikt zouden moeten kunnen worden in onze gemeente. Zowel in de wagen als in huis. Wat betreft de commerciĆ«le zenders zouden er wel nog problemen zijn met de ontvangst, zowel binnenshuis als in de auto. DAB+ biedt hiervoor haar excuses aan en heeft te kennen gegeven er werk van te zullen maken om de ontvangst in onze gemeente te optimaliseren. 

Natuurlijk zal Vlaams Belang opvolgen of uiteindelijk de problemen opgelost zullen worden zodat ook Maaseik, Neeroeteren & Opoeteren kunnen profiteren van het volledige DAB+ aanbod. Positief is hoe dan ook dat onze vragen ook op dit gebied hun vruchten afwerpen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF