menu
Word Lid
Creemers kan brug op zijn buik schrijven

Beleid voer je tegenwoordig eerst in de media, op twitter & smoelenboek. Pas later doe je je wilde plannen uit de doeken op de gemeenteraad. Eerst aankondigen, dan (misschien) uitvoeren. Dat is het devies van de nieuwe meerderheid. Althans, dat is toch de indruk die we krijgen als we de nieuwe machthebbers gade slaan. Denken we maar aan hun estafetten met het parkeerbeleid, of die belastingsverhoging die op internet al doorgevoerd was nog voor de bespreking op de gemeenteraad had plaatsgevonden. Die zelfverklaarde democratische partijen toch hé! Aankondigingspolitiek noemt men dat in het politieke jargon. 

Geen baileybrug in Neeroeteren 

Een nieuwtje dat we nu via de spreekwoordelijke 'tam-tam' te horen kregen is het feit dat de nieuwe brug aan 't Eilandje op de spreekwoordelijke lange baan blijkt geschoven te zijn. U weet wel, die militaire Baileybrug die Creemers in gedachten had en waarover we uitvoerig bericht hebben in ons lokaal magazine Straffe Kal #8. Houten klaas Creemers had op de gemeenteraad van 25 juni 2018 de opmaak van een ontwerp voor de aanleg ontsluiting fietsroutenetwerk laten goedgekeuren. Uiteraard waren we als Vlaams Belang niet tegen het idee om het fiestroutennetwerk tussen 't Eilandje en Bergeven te ontsluiten. Verre van! We hebben dat in het verleden niet voor niets zelf voorgesteld. Wel had onze partij vragen bij de nogal speciale brug die toenmalig burgemeester Creemers in gedachten had. Hij toverde namelijk een tijdelijke constructie uit zijn hoed waarvan alleen al het ontwerp geraamd werd op €150.000. Wij zagen met ons slecht karakter natuurlijk niet in waarom je veel geld zou ophoesten voor iets waarvan je op voorhand weet dat het slechts een tijdelijke oplossing betreft. Ga dan meteen voor een deftige blijvende oplossing hé! Maar dat was niet alleen het probleem. Onze fractie zag ook niet in hoe men het bruggenhoofd en de hele site juist wilde plannen. Het globale plaatje klopte gewoonweg niet. We vonden dan ook dat Creemers een beetje ondoordacht te werk was gegaan.

Opmerkingen Vlaams Belang waren terecht

Nu is het zo dat men eigenlijk rond deze tijd al bezig moest zijn met het uitwerken van Creemers zijn wilde plannen. Echter, niets daarvan. Blijkbaar zijn de plannen voor een Baileybrug aan 't Eilandje op de lange baan geschoven. De opvolger van burgemeester Creemers laat nu op sociale media weten dat die brug van Creemers maar een 'luchtkasteel' was. Een té hoog prijskaartje in combinatie met een hele resem technische vragen doet de brug van Creemers de das om. Dat ding komt er dus niet. Alles moet nu herbekeken en opnieuw onderhandeld worden. Met andere woorden, de huidige meerderheid neemt de eerder geformuleerde kritiek van Vlaams Belang ter harte. Onze opmerkingen waren gegrond en juist. Dat zal Creemers natuurlijk worst wezen. Van zijn geklungel heeft hij geen last meer. Zijn vet pensioen is binnen! Dat is al wat telt. Neemt allemaal niet weg dat de nieuwe meerderheid wel eens mag leren om zo een onderwerpen eerst op de gemeenteraad te laten bespreken! Communicatie via de de nieuwe media mag dan wel interessant en snel zijn, als het beleidsdaden betreft is het per definitie zonder voorwerp als het niet eerst besproken en uitgewerkt werd in de daarvoor bestemde organen. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF